Petek, 8.9.2017

Če preživim ta teden, preživim vse.

Za menoj je najmočnejša in najintenzivnejša menstruacija v življenju. Po dolgem času sem vzela celo analgetik in baldrijanove kapljice, ker mi na trenutke ni bilo več jasno s čim lahko še podprem telo. Barsi, telesni procesi in ozaveščanje so mi bili ogromen doprinos, vseeno pa sem bila na trenutke bosa, kljub orodjem, znanju in zavedanju.

Z Matevžem sva bila včeraj na obisku pri Mitji in Patriciji. Hecali smo se in pili dobro vino, ko me je usekalo. V predelu trtice me je zagrabila res čudna ostra intenzivnost, ki me je polegla na kavč. Nisem paničarila, zabavni dražljaji iz okolice so me odmikali od tega, da bi zadevi dajala pomembnost. V zadnjih tednih me je v tem predelu že večkrat skelelo, vendar sem vzrok sprva pripisovala neudobnemu sedežu na kolesu in pomanjkanju gibanja, ki resnično odgovarja mojemu telesu. Na tem že pridno delam, kolo pa so mi tako ali tako ukradli.

Ko sva se z Matevžem spogledala, mi je postalo jasno, da je zajebancije dovolj. Kasneje mi je povedal, da sem imela čisto neprepoznaven obraz. Potrebno je bilo ukrepati takoj. Ujela sem se, da sem v določeni meri že uživala v trpinčenju telesa in to res ni bilo moje. Takoj sem paket vrnila pošiljateljem in stopila v akcijo.

Šlo je za preprosto izbiro, ki je popolnoma spremenila tok prihodnosti.

Ko sva se peljala proti domu, sem se zvijala od bolečin, ki so se iz sekunde v sekundo stopnjevale, meglilo in temnilo se mi je pred očmi, obhajala me je slabost, klela sem kot obsedena. Tokrat sem bila odločena, da bom ostala prisotna s telesom, da bova temu skupaj prišla do dna. Matevž mi je bil pri tem v velik doprinos, ker vsega skupaj ni jemal resno. Pa vozil je lepo kot še nikoli in po poti sva se uspela celo parkrat pošaliti.

Ko sem se spraševala, kaj bi bilo najbolje narediti, sem takoj dobila zaznavo, naj se obrnem na Harisa. Pisala sem mu, čeprav nisem pričakovala, da se mi bo lahko posvetil. Ko je zazvonil telefon, me je objela hvaležnost.

Haris je v Istanbulu, kjer bo čez vikend vodil 3-dnevni Body class in pripravljen mi je bil facilitirati, kljub temu, da je bila ura že skoraj polnoč. Njegove seanse dobro poznam, zato sem šla na vse ali nič. To, da je fizično 1500km stran mu ni predstavljalo nikakršne ovire. Postavil mi je par vprašanj s katerimi sem ozavestila ključne stvari pri svojem početju v zadnjih tednih. Večina je bila povezana z obrambnim zidom, ki sem ga dolgo nazaj postavila pred svojimi starši. Dovolila sem si ga spustiti. Do dna.

Dovolila sem si spremembo po kateri je kričalo telo in začela sem resnično prejemati. Njiju. Sebe. Življenje.

Med najinim pogovorom so vse bolečine popolnoma izvenele. Zaspala sem kot dojenček.

If u love me, keep me coming <3

IF YOU LOVE ME

$
Personal Info

Donation Total: $1

Thank u!

Something to Say?

Your email address will not be published.