K R O Ž N I K S R E Č E

Odkar sem spoznala, da smo vsi rojeni pod istimi zvezdami, da je sreča izbira in ne privilegij, zjutraj veliko lažje vstanem iz postelje. Nedolgo nazaj sem si postavila vprašanje ‘Kje je sreča?’ in kmalu me je zadelo, da je čisto povsod, v vsem in v vsakem. ‘Ok, zanimivo. Priznam pa, da je slišati prelepo, da bi bilo res. V čem je trik, kaj je tu takšnega, kar nisem pripravljena prejeti?’  In spet me je zadelo, tokrat v obliki vprašanja … ‘Koliko si pa dopustiš biti srečna v življenju?’ ‘Odvilo se mi je nešteto trditev, zaključkov in prepričanj iz preteklosti, ki so mi potrjevali kako si ne zaslužim sreče, da ljudje srečo vedno samo hlinijo, pa kako te lahko, ko si srečen, takoj potem doleti nekaj hudega, pa da ti jo lahko vzamejo pa da kaj takšnega na tem planetu tako ali tako ne obstaja. Kaj če gre le za to, da jo vsak prepozna drugače in jo prejema na svoj način, ko se odloči zanjo? Čisto mogoče je, da je nekdo ne želi prejemati, da izbira vse mogoče načine s katerimi si dokazuje, da kaj takšnega na tem planetu ni mogoče doživljati in s tem ni čisto nič narobe. To je njegova izbira in kadarkoli lahko izbere drugače.

Svojo srečo, ki je nekakšna kombinacija veselja, lahkotnosti, sproščenosti, hvaležnosti in navdušenja sem dolgo, dolgo nazaj zamenjala za žalost, jezo in trpljenje ljudi, ki so me obkrožali, ker sem poznala samo to obliko sočutja in skrbnosti. Želela sem si jih razumeti, biti sprejeta, ljubljena, pa ne preveč glasna in ravno prav skromna.

Ujela sem se v zanko, ker sem začela verjeti v iluzijo, ki je postala moja realnost.

Kaj če to sploh ne pripada meni? Kar kupiš, vedno lahko vrneš ali pa zamenjaš za nekaj drugega. Kakšno olajšanje sem začutila ob tem. Celo telo mi je zadihalo. Vse sem poslala nazaj, od koder je prišlo in se odločila, da bom od zdaj naprej srečna, karkoli to zame že pomeni.

 

R E C E P T  Z A  N A V D I H U J O Č  K R O Ž N I K

 

100 g ajdove kaše

2 korenčka

1 mali por

3 listki radiča

majaron

pest praženih orehov

4 suhe fige

košček kozjega feta sira

olivno olje

 

P R I P R A V A

Ajdovo kašo sem skuhala v loncu v rahlo osoljeni vodi (razmerje 1:2). Dodala narezano korenje in por in kuhala približno 15 minut, dokler ajda ni postala mehka. Narezan radič, majaron, orehe, suhe fige in sir sem dodala v lonec na koncu, pomešala in pokrila s pokrovom. Nato sem počakala še par minut, da so se orehi in fige rahlo namočili.

 

Na krožniku sem kaši dodala še par kapljic olivnega olja.

If u love me, keep me coming <3

IF YOU LOVE ME

$
Personal Info

Donation Total: $1

Thank u!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Something to Say?

Your email address will not be published.