E K S P L O Z I J A S V E Ž I N E

Korenckov kruh me veze na lep lep spomin, ki me bo naverjetneje spremljal celo zivljenje. Predstavlja verzijo kruha iz rdece pese, inspiracije, ki me je navdihnila za pisanje bloga. S Spelo Emo sva v enem zimskih mesecev med snemanjem nadaljevanke kramljali o hrani in povedala mi je za recept, ki je ogrel vsako celico v mojem telesu. Takoj ko smo koncali z delom, sem pohitela domov, da bi cimprej zacela s peko. Tako sem se veselila, da sem pozabila zaviti v trgovino. Prijazna teta iz trznice me je ob zadnjem obisku na sreco dobro zalozila s sladkimi pesami, ostalo pa sem zamenjala kar s sestavinami rastlinskega izvora, ki jih imam vedno pri roki.

Kruh je res hitro pripravljen, zavit v peko papir pa ostane v hladilniku svez se nekaj dni. Lahko si ga tudi opeces in te tako poleg okusa razveseli se s svojo hrustljavostjo. Pripravis si ga lahko s katerokoli ljubo zelenjavo, kar pomeni, da je lahko vsakic drugacne barve, kaj pa tooo! Spomnim se, da sem se takrat med peko kruha tako napolnila z energijo in novimi navdihi, da sem takoj zatem zamesila se maso za kokosove kroglice. No, oblikovala in pojedla sem jih sicer sele naslednji dan, zgodaj spat, zgodaj vstat.. 😉

Recept za

K O R E N C K O V K R U H

10 naribanih korenckov
350g pirine moke z dvema zlickama vinskega kamna
3 zlice namocenih lanenih semen
2 dcl mineralne vode (postopoma dodajaj, ce so korencki dovolj socni, ne potrebujes dodati vse)
mala zlicka himalajske soli
5 zlic olivnega olja (tokrat sem dodala kokosovo mascobo in je bil kruhek se slajsi)

Zmiksas v socno zmes, maso razporedis z zlico cez peko papir v debelini cca 1 cm, celotno povrsino prepikas z vilicami in peces na 200 stopinj (z ventilatorjem) 20-25 minutk.

Razrezes ali nalomis koscke v zeleni velikosti.

Danes sem si z njim pripravila sendvice z avokadom, majaronom, solnim cvetom, popecenimi melancani, cesnjevim paradiznikom in svezo baziliko. Se deci bogatega Merlota in… ja, se zdaj predem od zadovoljstva!

If u love me, keep me coming <3

IF YOU LOVE ME

$
Personal Info

Donation Total: $1

!

Thank u

Something to Say?

Your email address will not be published.