T O R T A D O B R O D O Š L I C E

Ko sem prvič obiskala Janjo na njenem domu, me je pričakala s prav posebnim presenečenjem, naredila mi je torto dobrodošlice. Spomnim se s kakšnim užitkom sem pri zajtrku zmazala velik kos čudovite presne sladice iz avokada, banan, borovnic in domačih lešnikov. Ideja se mi je zdela tako simpatična, da sem se jo odločila prenesti naprej. Ko sta se prejšnji teden pri meni najavila Uršula in njen mali žabec Etien, sem takoj vedela, kaj jima bom pripravila.

Recepte si najraje izmišljujem sama, tokrat pa sem si resnično zaželela dela po navodilih in sem v odmerjanju, tehtanju ter prebiranju ustvarjalnih navdihov in izkušenj drugih uživala kot že dolgo ne. Uštela sem se sicer pri količini kupljenih datljev pa sem se potem znašla in za vrhnji sloj uporabila kar doma sušene kakije. Uršuli se je zamisel zdela odlična, mali Etien pa je bil tudi navdušen, čeprav si je po kosu torte zaželel pojesti se rogljiček, ki si ga je prinesel s sabo za malico. 😉

Prilagam malce prirejen recept, ki sem ga našla na blogu ‘Dear Kitchen’. Hvala, Anja! <3

 

SKORAJ PRESNA ČOKOLADNA TORTA Z VRTNIMI JAGODAMI

SPODAJ:

250 g lešnikov (popraženih v pečici, 15 min na 150 stopinj,  ni nujno, vendar rada to naredim, ker se njihova aroma tako se bolje izrazi)

150 g mandljev

ZMEŠAŠ V MULTIPRAKTIKU, NATO DODAŠ

200 g datljev

0,5 dcl vode

1-2 žlici kakava v prahu

50 g kokosovega masla (stopljenega) IN ŠE PAR SEKUND MEŠAŠ

ZMES Z ŽLICO NAMESTIŠ V TORTNI PEKAČ (moj ima premer 24 cm, spodaj sem položila še papir za peko, ker torto tako lažje prestavim na velik okrogel desertni krožnik)

Cez položiš narezane jagode (ali katero drugo ljubo sadje v takšni količini, kot si je v tistem trenutku zaželiš)

POSTAVIŠ  V HLADILNIK, MEDTEM PA PRIPRAVIŠ VRHNJO PLAST

 

ZGORAJ:

V MULTIPRAKTIKU ZMIKSAŠ

200 g suhih kakijev (lahko uporabiš datlje ali katero drugo suho sadje, ki ga v vodi namakaš cca 1 uro, vodo odliješ ali uporabiš za smuti, napitek etc.)

1-2 žlici kakava v prahu

50 g kokosovega masla (stopljenega)

Po želji še pol žličke cimeta

ZMES PORAZDELIŠ ČEZ SPODNJO PLAST IN SPET POSTAVIŠ V HLADILNIK ZA KAKŠNO URICO ALI DVE

 

Topel objem, Ema

If u love me, keep me coming <3

IF YOU LOVE ME

$
Personal Info

Donation Total: $1

!

Thank u

Something to Say?

Your email address will not be published.